Træning med Parkinsons Sygdom

- Gør hverdagen lettere

Har du Parkinsons sygdom? Vil du gerne træne? Måske endda med andre i samme situation som dig? Så er dette hold noget for dig! Når du har Parkinson er træning en vigtig del af dit liv – det er er den, fordi den sikrer, at du fungerer bedre i din hverdag.

Velkommen til træning med Parkinson på Amager. Vores dygtige instruktører er til for at hjælpe dig, der har motoriske vanskeligheder i forbindelse med Parkinsons sygdom. Vi hjælper både dig, der ønsker at forbedre din balance og koordinationsevne, og dig, der ønsker at vedligeholde din muskelstyrke og din udholdenhed. Kort sagt – vi hjælper alle Parkinson patienter, der ønsker en aktiv og funktionel hverdag.

Dine 5 unikke fordele ved træning med Parkinsons sygdom:

 • Forbedret evne til at udføre dagligdagsfunktioner
 • Forbedret udnyttelse af din parkinsonmedicin
 • Optimering af din hjernes dopaminsystem
 • Du vedligeholder muskelstyrke og udholdenhed
 • Du møder andre i samme situation som dig

Hvad er træning med Parkinsons sygdom?

Fysisk aktivitet er vigtig for alle, men specielt for dig, der har Parkinson. Træning er nemlig med til forbedre din balance og koordinationsevne samt at vedligeholde din muskelstyrke og udholdenhed. Alt det, der gør det muligt, at du kan blive ved med at udføre dine normale dagligdagsfunktioner. Vores holdtræning indeholder øvelser specifikt rettet mod dig, der har Parkinson. Vi arbejder med balance, styrketræning med/uden elastikker, konditionstræning, bevægetræning samt koordinationsøvelser. Træningsøvelserne bliver tilpasset dig og foregår naturligvis i dit tempo og afsluttes altid med udspænding og afspænding.

Efter træningen er der fælles samvær med kaffe, hvor der er mulighed for råd og vejledning i forhold til øvelser i hjemmet og mulighed for at udveksle erfaringer med ligestillede.

Det vil altid være din primære fysioterapeut, der i samarbejde med dig finder ud af, om du er kandidat til vores Parkinsons-hold.

Hvilke lidelser og problemer hjælper træning med Parkinsons sygdom mod?

Målgruppen er dig, der har Parkinsons Sygdom, og er især givtig i forhold til:

 • Langsomme bevægelser
 • Muskelstivhed
 • Korte skridt og ’trippende’ gang
 • Kroppen krummer sig forover
 • Rysten

Hvad kan træning med Parkinsons sygdom gøre for dig?

Træning med Parkinsons sygdom kan forbedre dit funktionsniveau og forebygge fald – også̊ selv om sygdommen skrider fremad. Du vil opleve, at dine motoriske symptomer lettes, og dermed at du kan fungere bedre i dagligdagen. Øvelserne er med til at holde din hjerne og bevægelighed ved lige. Endvidere har forskning vist, at fysisk træning både stimulerer din hjernes optagelse af parkinson-medicinen og dit eget naturlige dopamin. Det betyder, at medicinen får bedre mulighed for at virke samtidig med, at dit humør stiger.

Praktisk om træning med Parkinsons Sygdom:

Tid

Mandage kl. 15-16

Sted

Træningen foregår i vores træningscenter på Kirkegårdsvej 25A, 2300 København S.

Priser

Se priser på træning med Parkinsons sygdom her.

Tilmelding

Du melder dig ind i vores træningscenter ved at ringe på +45 32966002 eller ved at møde personligt op i vores reception. Når du bestiller en tid via vores sekretær, får du i første omgang en tid til en forundersøgelse hos en af vores fysioterapeuter. Fysioterapeuten vil i samarbejde med dig finde ud af, om du er kandidat til vores Parkinsons-hold.

Hvis du allerede går til behandling på klinikken, kan du tale med din fysioterapeut, om træning med Parkinsons sygdom er en mulighed for dig.

Mød din instruktør

Relaterede hold

Har du spørgsmål, så kontakt os via nedenstående kontaktformular.

  Luk
  Log ind
  Luk
  Kurv (0)

  Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.