Træning i varmtvandsbassin

Midlertidigt lukket for tilgang.

Har du svært ved at træne ”på land” på grund af stærkt nedsat muskelstyrke eller mange smerter? Så vil træning i varmt vand være noget for dig. Hos Amagerbro Fysioterapi & Træningscenter tilbyder vi varmtvandstræning, der henvender sig til alle aldre og begge køn. Henvisning fra egen læge er nødvendig.

Velkommen til træning i varmtvandsbassin på Amager. Vores dygtige instruktører hjælper dig, der har for mange smerter til at træne i et almindeligt træningscenter. Vi hjælper også dig, som ikke har fysisk mulighed for træning på land grundet svag muskelstyrke. Kort sagt – vi hjælper alle, der gerne vil tilbage til en mobil hverdag.

Dine 5 unikke fordele ved træning i varmtvandsbassin:

 • I det varme vand er træningen ikke fysisk anstrengende som på land
 • Du vil opleve nedsat smerte i led og muskler
 • Vi har hold, der tager hensyn til dit niveau
 • Bassintræning er ren velvære.
 • Stedet er handicapvenligt

Hvad er træning i varmtvandsbassin?

Træning i varmtvandsbassin er en skånsom og behagelig “styrketræning” i vand med fokus på at forbedre din mobilitet og muskelstyrke. Under træningen arbejder vi både med styrke, stabilitet, balance, udholdenhed og kondition. Vandets temperatur er 34 grader, hvilket har en smertelindrende effekt, da varmen er med til at blødgøre og afspænde dine muskler. Samtidig hjælper opdriften i vandet dig med at bevæge dig mere frit end ellers, da du ikke er tynget af tyngdekraften, som du er på land. Træningen henvender sig til alle aldre og begge køn. Desværre har vi ingen rene kvindehold.

Det praktiske på selve dagen

Når du bliver tilmeldt et hold, modtager du en informationsseddel om hvor/hvordan/hvorledes.

Døren er åben 15 min. før holdstart, hvor du har mulighed for at komme ind og klæde dig om. Efter træningen har du ca. 30 min. til påklædning.

Stedet er handicapvenligt. Du kan tage kørestol/el-scooter/rollator med helt hen til døren ved omklædningsrummet. Herfra skal du selv kunne gå ind, eller din hjælper skal køre dig i en låne-kørestol. Hvis du har brug for en rollator, kan du låne en af livredderne. Du beder blot om det. Desværre kan vi ikke tilbyde at invitere din hjælper med ned i vandet. Din hjælper har mulighed for at hjælpe dig med af- og påklædning og for at køre dig ud til bassinet – det vil sige, du skal kunne klare dig uden hjælp under selve bassintræningen.

Du kommer ned i bassinet via en skrågående trappe med lave trappetrin og gelænder. Har du brug for at blive liftet ned i bassinet, er det også en mulighed.

Der er gelænder nede i vandet hele vejen rundt i bassinet, som du har mulighed for at støtte dig til. Bassinet har en højdeforskel, så vanddybden i den ene ende er 120 cm, og i den dybe ende 160 cm.

Hvilke lidelser og problemer hjælper træning i varmtvandsbassin mod?

Målgruppen er dig, der får og har for mange smerter til at træne i et almindeligt træningscenter, eller som fysisk ikke har mulighed for træning på land grundet svag muskelstyrke. Træningsforløbet henvender sig til dig, der:

 • Lider af neuropati
 • Har leddegigt eller slidgigt
 • Døjer med diverse ryggener
 • Har sklerose
 • Har fibromyalgi
 • Lider af cerebral parese eller muskelsvind
 • Lider af kroniske smerter
 • Har forhøjet blodtryk
 • Har åndedrætsbesvær
 • Har gigt
 • Er overvægtig

Hvad kan træning i varmt vand gøre for dig?

For mange betyder træning i varmt vand, at du i vandet oplever nedsat smerte i led og muskler, og at du oplever almen velvære. Vi er i vandet sammen med hele holdet og guider dig og alle andre igennem alle øvelser.

Der er en smule niveauforskel på de forskellige hold, så vi tilstræber, at du kommer på det hold, som passer bedst til dig og dit niveau.

Praktisk om træning i varmtvandsbassin:

Tid

Mandage, onsdage og fredage. Kontakt klinikken ved interesse.

Sted

Træningen foregår i Sundbyvang Terapibassinet på Fussingvej 19, 2300 København S

Priser

Se priser på træning i varmtvandsbassin her.

Tilmelding

Når du bestiller en tid via vores sekretær mht. bassintræning, får du i første omgang en tid til en forundersøgelse hos en af vores instruktører. Dette er med henblik på at undersøge og vurdere, om du er kandidat til et hold og hvilket.

Hvis du allerede går til behandling på klinikken, kan du tale med din fysioterapeut, om varmtvandstræning er en mulighed for dig. Hvis I bliver enige om det, bliver du skrevet på venteliste.

Mød din instruktør

Relaterede hold

Har du spørgsmål, så kontakt os via nedenstående kontaktformular.

  Luk
  Log ind
  Luk
  Kurv (0)

  No products in the cart. No products in the cart.